Observation Solkatt

”Ett performativt experiment med syfte att inventera och säkerställa att en rimlig populationen av solkatter ges utrymme i nyproducerad stadsmiljö, samt att uppmärksamma lokalbefolkning på solkatternas existens och livsförutsättningar” -Björn Lundell, konstnär och arkitekt SAR/MSA

En kartläggning av solkatternas utbredning i Hagastaden. Med speglar, kartor och guldstjärnor inventerade vi beståndet av solkatter vid olika tidpunkter och platser under lördagen den 22 april. Tillsammans lärde vi oss mer om solkatter och var i våra stadsmiljöer de trivs bäst. Vi lät dem klättra längs fasaderna, för att här och var kika in genom fönsterna. 

Stort tack till Felice Hapetzeder och Tullkomplexet som stod värd. Stort tack till alla er som deltog!

Utställningen arrangerades med stöd av Riksförbundet Sveriges Konstföreningar.

Observationer av solkatter i Hagastaden 22 april kl 10-12:

Observationer av solkatter i Hagastaden 22 april kl 10-12:

Observationer av solkatter i Hagastaden 22 april kl 14-17:

Observationer av solkatter i Hagastaden 22 april kl 14-17:

https://www.facebook.com/100079714551321/posts/pfbid0GrvTcHAm2HFVmH5PFWw4sbGVFXhHGqJrM95vMNrH4ZVDe1AE1VoKfp56ko6GJ1psl/?d=n